2016/05/22

május 19.

  • relatíve produktív nap a munkában: posztjaim az esetek nagy részében beütnek, pontosan tudom, hogy milyen típusú anyagok hoznak forgalmat és hogy milyen címmel, leaddel lehet eladni egy-egy témát. tudatosan, szóról szóra tervezem meg és rakom össze a címeket. (erről mindig az a jelenet jut eszembe, ahogy julia child szakácskönyvének címet kreált a szerkesztő a julie & julia című filmben.) gyakran szempillantás alatt, első ránézésre beugrik a cím, ezt azonnal le kell írni, különben elfelejtem. minél többet gyakorlok, annál jobban megy. minél inkább beleásom magam, annál több ötlet jön. ma is jött vagy 2-3 ötlet önálló témára, az egyiket már meg is csináltam, a másikhoz fotózni is fogok. kellenek az önálló ötletek, témák, posztok, ezek tesznek boldoggá, csak ezek töltenek el a kellemes elégedettség érzésével. ezek vezetnek az (igazi) újságírás felé. igazi újságíró akarok lenni, és fajsúlyos, értékes cikkeket írni. 
  • újra egyre inkább elönt az írás szeretete, és ez boldoggá tesz, értékessé teszi a napjaimat. minél többet írok, annál jobban érzem magam, annál kreatívabb és magabiztosabb vagyok. valósággal bizseregnek az ujjbegyeim az utóbbi napokban. a fejemben temérdek gondolat, ötlet zsong, mindet ki kell írnom magamból, nincs megállás. kreatív flow viszont van. egyszerre háromféle naplót, ill. jegyzetfüzetet vezetek; imádom, mind kell, mindnek más a funkciója. az írás kell a túléléshez, az írás boldoggá tesz. az írás a hitvallásom, még ha csak a fióknak írok is a semmiről (vagy leginkább az írásról). scribo ergo sum, after all. 
  • megnyitottam az ezer éve nem frissített blogomat, és publikussá tettem. már nagyon hiányzik a blogolás, a fotók, a szövegek és a mindenféle online tartalmak megosztása a barátaimmal. most, hogy már van asztalom, munkaállomásom, lesz hol írni. a desk of one's own. a room of one's own. (or rather, an entire apartment of one's own, in my case.) átneveztem a blogot kapunyitási pánikról napom lomjaira. olyan jó lenne, ha vissza tudnék szokni a blogolásra, és rendszeresen írnék meg fotóznék. iszonyúan jót tenne a kreativitásomnak.
  • fotóim az instagramon. szeretek fotózni, még ha csak a buta okostelefonnal is, aztán szépen megszerkeszteni a fotókat, kirakni instára, és bővítgetni a fullamatőr portfóliómat. boldoggá tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése