2016/05/22

május 18.

shitty day. could't find three things that made me the slightest bit happy.
  • megérkezett végre a kis fehér íróasztalom. munka után mikor hazaértem, össze is szereltem. annyira szép. pont passzol a többi bútorhoz a hálószobában. 
  • aligha lehetne ennél szebb ez a hálószoba a hófehér falaival és bútoraival, a rózsás fotellel és a szatén ágyneművel, a ropogós, halszálka parkettával és az élénk színes kiegészítőkkel. (rózsásra dekupázsolom az egész mindenséget, meglássátok. és csodálatos lesz. és lám, tényleg.) nem bírok betelni vele, olyan szép és annyira boldoggá tesz. she designed a life she loved. 
  • az élénk magenta színű harisnyám volt rajtam, és a rózsaszín glitteres tomsot vettem fel hozzá. sötét rózsaszín a világos, csillogó rózsaszínnel. feltűnőbb már nem is lehetne. mégis imádom. olyan, mintha bárányfelhőkön, napsütésen, vagy egy szivárványon sétálgatnék.
  • ma nyílt meg egy új zöldséges az utcánkban. épp nemrég konstatáltam, hogy milyen jó, hogy van a közelben húsbolt, közért kisbolt, cukrászda, fagyizó, gyrosos/hamburgeres, trafik, rendelő, gyógyszertár, herbália [és ugye az uszoda], már csak egy zöldséges hiányzik. és hopp, néhány nap múlva már jött is a szórólap, hogy nyílik egy zöldséges pár lépcsőházzal odébb. (most már tényleg csak egy jó kis pékség kell. meg egy kávézó.) imádom ezt a békebeli atmoszférát, ami a szomszédságot övezi. mintha beragadt volna az idő kereke a selyemréten. és olyan kár, hogy annyi üres üzlethelyiség árválkodik sorra egymás mellett a lépcsőházak aljában itt az utcában. bárcsak mindegyikben valamilyen kis üzlet vagy kávézó, étterem működne. (mint a régi szép időkben. [hopp, napi közhely díj!], elképzelni sem tudom, hogy milyen lehetett, amikor az összes helyiségnek volt gazdája, és nyüzsgött az élet az augusztus 20. utcában.) de már persze az egy szem zöldségesnek is örülök, (hiper)lokálpatrióta szívem persze rögtön lángolni kezdett, s már vizionáltam, ahogy újra benépesül az utca üzletsora. mindenesetre ezentúl itt vásárolom majd a zöldségeket, és nem az intersparból cipelem haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése